איך לבחור עורך דין טכנולוגיה אשר יכול לעזור למיזם שלך להתרומם?

עו"ד גבריאל בנטוב בחירת עורך דין, כללי 0 תגובות

מה עושה עורך דין טכנולוגיה ?

עורך דין טכנולוגיה אשר חולש ובקיא במספר רחב של תחומים הקשורים לעולם החדשנות, יזמות, המצאות ועוד וזאת מתוך ראייה בינתחומית בתחום המשפט.

מה התחומים בהם עוסק עורך דין טכנולוגיה?

דיני האינטרנט

תחום אשר מרכז את כל ההסדרה החוקית של הפעילות הוירטואלית הכולל למשל ניסוח תקנון אתר אינטרנט המסדיר את היחסים המשפטיים בין מבקרי האתר לבעל האתר.

קניין רוחני

כחלק מהיצירה בעולם הדיגיטל נוצרים זכויות רבות ליוצרים שונים ברחבי רשת האינטרנט. למשל תוכן שנכתב ופורסם בבלוג או תמונה שצולמה והתפרסמה באינסטגרם.

מחד לאותה רשת חברתית / אתר יש זכויות מסויימות על הקניין הרוחני של היוצר בכך שהסכים לתנאי השימוש של האתר ואפשר פרסום דרך הרשת שלהם. אך לא לגמרי נעלמות זכויות היוצר המקורי.

יש למשל בתמונות לתת קרדיט ליוצר / צלם בכדי לעמוד בזכות המוסרית של הצלם. סוגיה נוספת היא פטנטים ורישום פטנטים בתחום הטכנולוגי. האם ניתן לרשום על תוכנה מסויימת מדגם או פטנט בשל חידוש.

חשוב שהעורך דין יהיה בקיא בתחומי הטכנולוגיה השונים ויבין קונספטים טכנולוגיים מהר בכדי לייעץ בצורה הנכונה ביותר.

באילו טכנולוגיות מדובר?

כל נושא שהוא חדשני ומעורב בו חשיבה יצירתית אשר דורשת מתווה אסטרטגי משפטי ובאשר למפת ההתנהלות הנכונה בעבור היזמים, החל מאילו שותפים וכיצד למסד את היחסים ביניהם הסכם מייסדים / הסכם שותפים .

הנדסה

רובוטים חדשניים, ייעול של מערכת שאיבת מים ועוד.

אפליקציות

יישומון חדש אשר יכול לעזור לאוכלוסיה מסויימת במעקב אחר הכושר שלה. עורך הדין יידע להגיע על איזה נושא ניתן להגן ואיזה נושא רצוי לוותר מראש על הניסיון להגן עליו. כיצד יש לפעול מבלי לפגוע בזכויות של צדדים שלישיים שכבר נמצאים בשוק כמתחרים.

תוכנה

מערכות לארגונים אשר יש צורך לייצר הסכם SLA  אשר יהיה מקובל על שני הצדדים ולנסח את אמנת השירות והתחייבות הספק מול הלקוח בנושא לאופי מתן השירות, תמחורו והסדרת הסנקציות השונות.

כך ניתן לעבור על כל תחום ותחום ולמצוא חדשנות, במקום זה ובזמן יש לפנות לעו”ד העוסק בטכנולוגיה.

מתי יש לפנות לעורך דין טכנולוגיה?

כאשר הינכם מבינים שיש לכם טכנולוגיה פורצת דרך או רעיון חדשני בחלקו והייתם מעוניינים כבר להתחיל להתקדם ולרוץ עם הפרויקט. זה הזמן הנכון לפנות לייעוץ אצל עורך שיישמע את ההתלבטות שלכם ואת מה שעשיתם עד כה. בעיקר את המטרה שלכם וכך הוא יוכל לתת לכם ייעוץ מדויק עבור השאיפות שלכם.

למשל אם אתם מעוניינים לצאת לשוק הגלובלי יהיה צורך להכין אסטרטגיה שתרשום את הקניין הרוחני שלכם במדינות שהנכם מתכננים לפעול בהן. כך תוכלו להגן על החדירה שלכם לשוק בצורה קלה יותר.

מה היתרונות בלעבוד עם עורך דין מהתחום?

בשיחה עם עורך דין שעוסק בטכנולוגיות רצוי שיבין במהירות על מה מדובר.

ישנם עורכי דין שעשו הסבה בתחום הטכנולוגיה כמו מהנדסים או מתכנתים אשר רצו לשלב בין טכנולוגיה למשפט וכאשר הם בוגרים ומשתלבים בשוק העבודה נוצר תמהיל ייחודי של עורך דין שיש לו רקע טכנולוגי חזק.

אלו עורכי דין שכדאי לבחון כאשר שוקלים לבחור עורך דין טכנולוגיה.

איך לבחור עורך דין טכנולוגיות

טיפים כיצד כדאי לבחור עורך דין טכנולוגיה

טבלה כיצד לבחור עורך דין טכנולוגיה

 שלב איתור העו”ד

עורכי דין טובים נמצאים בכל מיני נקודות חיכוך- סדנאות, הרצאות, מיטאפים, רשתות חברתיות, מנועי החיפוש, פורומים שונים, מכרים מהקהילה ועוד. רצוי למצוא כמה ולעבור לשלב הפגישה עימו.

הפגישה עם העו”ד

לשים לב לצורת הדיבור, מענה לשאלות ספציפיות, עיון בפסקי דין מובילים של המשרד או מראה מקום לכאלה שהעורך דין מסתמך עליהם, איך זה לעבוד בצורה משותפת עם אותו עורך דין- מה הם נהלי העבודה שלו, שעות הזמינות- נסו זאת עוד טרם חתימת ההסכם עד כמה העורך דין זמין לכם.

הדבר האחרון אתם רוצים שיעבירו את הטיפול בכם למתמחה וזמינות העו”ד תפחת- נסו לעגן זאת בהסכם. לבסוף חשוב שתהיה כימיה בין הצדדים כי כולנו בני אדם.

דגשים לגביי הסכם שכ”ט

לחשוב על מצבי קשה שניתן להגיע אליהם ולהסדיר מה קורה בשלב כזה. תמיד טוב לרתום את הצד השני לאחוזים מהצלחה. למשל אם יש משקיע והעסקה יוצאת לפועל העורך דין יתוגמל על בסיס חתימת ההסכם אם וכאשר. כסו את עצמכם בסעיפי יציאה- אל תשלמו מראש את כל הסכום אלא לפני אבני דרך כך שתוכלו לצאת מבלי לשלם את כל הסכום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *